Добре дојдовте на локацијата за е-означување на Abbott

Наоѓајте и преземајте прирачници за производи и водичи со информации за пациенти. Побарајте ги најновите верзии за време на процедурата на оваа веб-локација.

Ако не можете да ги најдете прирачниците или сакате да побарате отпечатена копија, контактирајте со нас.

Речник на универзални симболи на St. Jude Medical

Речник на универзални симболи на Abbott

Изберете географска локација и јазик

Наведете дали сте здравствен работник или пациент

 
Изберете
eifu banner
eifu banner
eifu banner

Брзо пребарување на водичи за производи, прирачници и упатства за употреба на Abbott

Најдете го вашиот производ

Може да ги најдете информациите од етикетата на производот така што ќе ја употребите лентата за пребарување или ќе изберете категорија.

Преземете, споделете или отпечатете

Откако ќе го пронајдете вашиот производ, можете лесно да го преземете и отпечатите документот за производот или да споделите врска до него.

Додади во омилени

Може да ги додадете производите што често ги прегледувате на вашата станица за омилени производи така што ќе кликнете на иконата за срце што се наоѓа во горниот дел од екранот.

Како да го пронајдете вашиот производ

Како да пронајдете информации за производот со пребарување

 • Според името на производот

  името на производот се наоѓа на картичката за имплантација за пациентот и на етикетата од производот.

 • Според бројот на модел

  бројот на модел на производот се наоѓа на картичката за имплантација за пациентот и на етикетата од производот.

 • Според бројот за UDI-DI

  бројот за UDI-DI на производот се наоѓа на картичката за имплантација за пациентот и на етикетата од производот.

Како да го пронајдете производот преку бирање категорија

 • Изберете категорија

  изберете ја категоријата што најмногу се совпаѓа со типот на производ кој ви е потребен. 

 • Изберете поткатегорија

  изберете соодветна категорија од дадениот список за да се намали изборот на производи.

 • Употребете филтер ако треба

  ако сè уште ви треба помош да ги намалите опциите за производи, употребете ги филтрите од левата страна за да го пронајдете точно она што го барате.

WL2948767 Rev. E